2009. december 18.

Ősi sírok Szigetszentmiklós határában

2009. december 17. – Múlt-kor történelmi portál

A Budapesti Történeti Múzeum 2008-ban és 2009-ben az M0 autóút délnyugati szakaszának szélesítési munkái kapcsán számos ponton végzett megelőző feltárásokat. Egy, a főváros közigazgatási határától három kilométerre délre, a Csepel-szigeten, a soroksári Duna-ág partjától 100 méterre fekvő lelőhelyen, az ásatások során intenzív megtelepedésre utaló régészeti leleteket fedeztek fel.
tovább »


2009. október 18.

Újra megnyílt a lórévi Zichy-kápolna

MTI – mult-kor.hu

Több éves szünet után újra megnyílt a lórévi Zichy-kápolna, amelyet annak idején az 1848-as forradalom alatt hazaárulás vádjával kivégzett gróf Zichy Ödön emlékére emelt a család.

A neogótikus, romantikus stílusú, műemléki védettségű kápolnában mostantól havonta egyszer szentmisét tartanak, és egy állandó kiállítást is berendeztek, amely a forradalom idejéből és a falu helytörténetéről mutat be dokumentumokat – mondta Alexov Lyubomír, a Pest megyei település polgármestere. tovább »


2009. március 01.

Szent Imre tér a háború előtt

Ismét remek fotókat kaptunk egy kedves olvasónktól a háború előtti Szent Imre térről! Köszönet Szabó Bélának! zorinatz_gabor1.jpg [singlepic id=752 w=150 h=94 float=left] zorinatz_gabor3.jpg

forrás: Zorinátz Gábor


2009. február 15.

Királyerdő parcellázása

A Magyar-Hollandi Bank Részvénytársaság korabeli marketing-kiadványa Királyerdő parcellázásáról, és életbiztosítással egybekötött hitelre való telekvásárlásról. A THM nincs feltüntetve az ajánlatban, de a heti törlesztőrészlet csábító, heti 5 pengő! :)

Megcsodálhatjuk a képeken a Boráros tér felől, a mai Szabadkikötő úton érkező, bicikliseket kerülgető 21-es buszt, valamint az erdő közepén épülő Szent István utat és kiderül az is, hogy annó épített szánkópálya is volt Királyerdőben!

Nem vagyok konzervatív, változás-ellenes és nyitott vagyok minden értelmes fejlesztésre, de bizony most, a kiadvány olvasása után visszasírom az akkori állapotokat:

“A Királyi Családnak a csepeli Dunaág mentén húzódó változatos terepű gyönyörű fenyvese, akácosa és különböző faállományú erdeje, ízléses környezetével mindazt nyújtja, ami az egészséget konzerválja: napfénnyel, vízzel, jó levegővel, valamint gyönyörű erdei séták és a közvetlenül mellette húzódó Dunaágban fürdési és csónakázási alkalmak lehetőségével szolgál.”

donpietro

forrás: Vezér Endre


2008. december 25.

Hajóval Csepel sziget körül

ifj. Surányi István: Hajóval Csepel sziget körül, 1934
A Csernátony Budapest – Ráckeve – Dömsöd Hajózási Vállalat útvonalának ismertetése

Köszönet Vezér Endrének!


2008. december 19.

Filmek régről

A NAVA gyűjteményében találtam ezeket a régi videókat.

Magyar világhíradó

tovább »


2008. október 29.

A Csepel kerékpár

1210865776_75.jpg “Az első csepeli bicikliket 1929-ben állította elő a Weiss Manfréd, miután 1928-ban 25 ezer schillingért megvásárolta a grazi Steyr-Daimler-Puch-művektől a licencet. Tízezer kerékpárt is megvett alkatrész állapotban. Az első kétszázat még Grazban szerelték össze (Csepel felirattal), a többit itthon. Több mint tizenkétezer darabot gyártottak 1929-ben, 1930-ban pedig harmincötezret. Ekkor még csak egyféle típust dobtak piacra, női és férfi változatban, egészen 1932-ig. tovább »


2008. szeptember 29.

Ókori kelták éltek…

…a csepeli szennyvíztisztítóban

Forrás: mult-kor

Gazdag, több történeti korból származó régészeti emlékeket tártak fel a Budapesti Történeti Múzeum (BTM) munkatársai három fővárosi, Duna-menti területen.
tovább »


2008. szeptember 29.

Csepel traktorok hírmondója – WM traktor

forrás: Veterán

A hazai erőgépgyártás egyik ritkán említett, érdemtelenül elfeledett típusával foglalkozik Réz Gyula írása. tovább »


2008. szeptember 24.

Új képek a Fotóalbumban

Újabb képekkel frissült a csepel-sziget.hu fotóalbuma! tovább »