2009. március 24.

Hivatali visszaéléssel gyanúsítják…

… a csepeli rendőrkapitányt

Index – 2009. március 24., kedd

A nemrég felmentett Császár Mihály közeli ismerőse az iskolai kettős gyilkosság gyanúsítottja, írja a Bors.

A Bors információi szerint egyebek között azért mentették fel március 12-én Császár Mihály XXI. kerületi rendőrkapitányt, mert túl szoros kapcsolat fűzte a csepeli kettős gyilkosság gyanúsítottjához. A lap azt írja, K. Tamás még a bűncselekmény után is az ő számát tárcsázta.

A BRFK megerősítette, hogy visszavonták Császár vezetői megbízását, jelenleg rendelkezési állományban van, indoklást nem fűztek hozzá. Az alezredes ellen a Budapesti Nyomozó Ügyészség már 2008. szeptember elseje óta eljárást folytat hivatali visszaélés miatt. Idén március 12-én gyanúsítottként hallgatták ki, ami ellen panaszt jelentett be, ennek elbírálása a Fővárosi Főügyészségen folyamatban van.

Takács Józsefet és Papp Lászlót január 7-én este gyilkolták meg a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában. A gyilkosság után a rendőrség két embert vett őrizetbe, a bűncselekmény során megsérült gondnokot, K. Tamást és a tanintézmény gazdasági igazgatóját, D. Gábort. Január 9-én a Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte mindkettejük előzetes letartóztatását.


2009. január 07.

Borzalom!

Update: 4 millió forint két emberélet ára! 2009. Budapest
részletek: csepel.infocsepel.hu

Halálos lövések Csepelen: Takács József és Papp László a tragédia két áldozata

A rendőrségtől és az Országos Mentőszolgálattól származó információ szerint szerdán a kora esti órákban egy ismeretlen személy Csepelen, a Széchenyi utcai Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában fejbe lőtte Takács Józsefet, az intézmény vezetőjét és Papp Lászlót, az intézmény igazgatóhelyettesét. Takács Jószef, az önkormányzat MSZP frakciójának helyettes vezetője és Papp László a sérüléseibe a helyszínen belehalt. A tettes elmenekült a helyszínről. Az elkövető az intézmény gondnokát is megsebesítette. A gondnokot a kezén érte a lövés. A rendőrség lezárta az iskola környékét és megkezdte a vizsgálatot.

Szemtanúk beszámolója szerint egy símaszkos ember lövöldözött. A bűncselekményt a sérült gondnok a szomszédos üzletből jelezte a rendőrségnek, kérve a segítséget. Őt később sokkos állapotban szállították a Merényi Gusztáv Kórházba, ahol egyelőre nem tudják kihallgatni.

forrás: csepel.hu


2008. március 07.

A vihar egyik áldozata

Ezt a képet egy olvasónk készítette múlt heti vihar után. tovább »


2007. december 07.

Baleset miatt…

…ürítettek ki egy házat Csepelen

MTI – 2007. december 7.

Közlekedési baleset miatt ürítenek ki egy házat Csepelen, egy teherautó ugyanis a ház oldalának lökött egy elektromos vezetéket. A baleset pénteken késő délután, öt óta körül történt a XXI. kerületben, a II. Rákóczi Ferenc úton. Egy tehergépkocsi villanyoszlopnak ütközött, személyi sérülés nem történt, de az elektromos vezetékeket tartó oszlop nekidőlt egy ház falának. A veszélyhelyzet miatt az épületet kiürítették.


2007. december 03.

Halálos gázolás

…a csepeli HÉV-en

Havariapress 2007. december 2.

Életét vesztette az a férfi, akit elgázolt egy HÉV-szerelvény Budapesten. A végzetes baleset vasárnap este, pár perccel nyolc óra előtt történt a csepeli HÉV vonalán, a XXI. kerület területén. tovább »


2007. május 11.

No comment

Megtalálták Antall József ellopott fejszobrát – MTI – 2007. május 11.

A csepeli Ady Endre utca egyik családi háza mellett találták meg a Pestújhelyről ellopott Antall József fejszobrot.


2007. május 10.

Bomba és csontok a Nap utcában

MNO

Előállították éjszaka a Tomcat néven ismert bloggert és két társát. A fiatalemberek a vörös terror áldozatairól akartak megemlékezni. A BRFK egysége faltörő kossal törte rájuk az ajtót. A rendőrség azt állítja: egy utazóbőröndben csontokat is találtak, melyek emberi maradványok, lábszárcsontok és bordacsontok. tovább »


2007. január 15.

Összeégett egy hajléktalan Csepelen

Index – [MTI]

A felismerhetetlenségig összeégett holttestet találtak a tűzoltók hétfő hajnalban Budapest XXI. kerületében egy leégett bódéban. tovább »


2006. december 30.

Léket kapott egy…

…gázolajat szállító hajó Csepelnél

Index/MTI

Eddig ismeretlen okok miatt léket kapott, de nem süllyedt el Csepelnél egy szlovák zászló alatt hajózó tanker. A hajó 417 tonna gázolajat szállított, de mivel süllyedését sikerült megállítani, szennyeződés nem fenyegeti a Dunát. tovább »


2006. december 23.

Halálos gázolás a XXI. kerületben

Index [MTI]

Meghalt az a gyalogos, akit szombaton este gázolt el egy személygépkocsi a XXI. kerületi Szabadkikötő úton, a vezető cserbenhagyta áldozatát – tájékoztatta a BRFK sajtóügyeletese az MTI-t. tovább »