2010. május 28.

Tomecs G. és Billy Zone koncertek Csepelen

2010.06.05.-én 21 órai kezdettel Tomecs G. és Billy Zone koncert lesz a Pagoda Étterem és Pizzériában! Cím: Budapest XXI.ker Tárház u. 47. Tel : 361 420-9564 Belépő nincs! Infó : www.tomecsg.com és www.billyzone.hu

2010.06.11.-én 21 órai kezdettel Tomecs G. és Billy Zone koncert lesz a Tranzit Cafeban! Cím: Budapest XXI.ker Szent László u. 115 (a 159-es busz végállomásánál) Belépő 5oo Ft ami lefogyasztható Infó: www.tomecsg.com és www.billyzone.hu


2009. október 18.

Újra megnyílt a lórévi Zichy-kápolna

MTI – mult-kor.hu

Több éves szünet után újra megnyílt a lórévi Zichy-kápolna, amelyet annak idején az 1848-as forradalom alatt hazaárulás vádjával kivégzett gróf Zichy Ödön emlékére emelt a család.

A neogótikus, romantikus stílusú, műemléki védettségű kápolnában mostantól havonta egyszer szentmisét tartanak, és egy állandó kiállítást is berendeztek, amely a forradalom idejéből és a falu helytörténetéről mutat be dokumentumokat – mondta Alexov Lyubomír, a Pest megyei település polgármestere. tovább »


2009. június 08.

Ajánló – Roxiget

Szigetszentmiklós – Szeptember 5. – V. ROXIGET Rock Zenei Fesztivál és Tehetségkutató Verseny

Kéktó Szabadidő Park

roxigetplakata-felhivas

A ROXIGET Rockzenei Fesztivál és Tehetségkutató verseny az idén is a Közép-magyarországi régióból várja lelkes, rockzenét szerető és művelő zenekarok jelentkezését. A zenei megmérettetésre jelentkezők nevezésüket augusztus 10-ig tehetik meg a Városi Könyvtár és Közösségi Házhoz eljuttatott demó anyagukkal. A verseny dobogós zenekarai értékes Hangáruház utalványokat nyerhetnek valamint további díjként fellépési lehetőséget is kapnak a fesztivál két fő zenekarának egy-egy budapesti fellépése előtt. Szponzori felajánlásokból különdíjakat is kiosztunk a kiemelkedő egyéni tehetségeknek (Audmax Kft, Medgyesi Hangszer) Vagyis a legjobb énekes, gitáros, dobos stb. A beérkezett demók meghallgatása során a szakmai zsűri az 5 legjobbnak ítélt zenekart juttatja szeptember 5-i Kéktói döntőbe.

Jelentkezési feltételek: a jelentkezési lap, a nevezési díj – 10 000 Ft – és egy amatőr demó felvétel – mely három számot tartalmaz – határidőre való benyújtásával a szigetszentmiklósi Közösségi Házba, illetve a borítékban mellékelve az intézmény megjelölt bankszámlájára történt befizetés igazolását. A nevezési díj fejében minden zenekar, aki megjelenik a döntőn átveheti az Audmax Kft. által felajánlott 20.000 Ft értékű Hangáruház utalványt. Minden nevezett már nyert!!

A szeptember 5-i fesztivál programját a döntőbe jutott amatőr zenekarok versengése mellett csepel-szigeti rock-zenekarok (Divina Machina, Rejtély, Manökken Proletarz) valamint két főzenekar fellépése teszi teljessé Idén a Zanzibar és a Beatrice lesznek a kiemelt zenekarok.

A fesztivál fővédnöke: Szabó József – Szigetszentmiklós város polgármestere.
www.roxiget.hu

Kapcsolat:
Szegedi Zsuzsa – Városi Könyvtár és Közösségi Ház 06205110982


2009. március 09.

Húsvéti tojásfutás Szigetbecsén

Napvilág.Net

Húsvéti tojásfutás
Időpont: 2009. április 12., 17 óra
Helyszín: Szigetbecse, Petőfi Sándor utca
Belépődíj: nincs
tovább »


2008. december 19.

Filmek régről

A NAVA gyűjteményében találtam ezeket a régi videókat.

Magyar világhíradó

tovább »


2008. június 13.

Bezár a csepeli Cinema City

2008. 06. 12. Index

A Cinema City International magyarországi leányvállalata nem hosszabbítja meg a június 15-én lejáró bérleti jogviszonyát a Csepel Plazában. tovább »


2006. december 14.

Csepel-sziget és Árpád vezér

Három idézet Árpád és Csepel kapcsolatáról. tovább »


2006. december 11.

In Memorian – csepeli mozik

Budapesti Mozitérkép 1979 tovább »


2005. január 17.

A négyes metrót most kezdték,…

…de már az ötösön gondolkodnak

reggel.hu

Fejlesztés – Négyszázmilliárd forintba kerül az újabb építkezés

Akár Szentendrétől Ráckevéig is lehet átszállás nélkül utazni, ha megépül az ötös számúként emlegetett metró. tovább »


2004. szeptember 24.

Az újjávarázsolt hangszer története

Csepel

Csepelen a Szent Imre téren magasodik a Kisboldogasszony Templom. Első orgonája a második világháború alatti bombatalálat alkalmával a templombelsővel együtt teljesen kiégett. 1947 az a nevezetes év, amikor az új orgona megszólalhatott. Tervezte Geyer József művészeti szakértő, megépítette az európai hírű pécsi Angster orgonagyár. tovább »