2013. március 26.

Gyászjelentés

tovább »


Kategória: Hírek | Comments Off
2011. február 27.

Kikeleti Hagyományőrző Találkozó és Vásár

Kikeleti Hagyományőrző Találkozó és Vásár
Szeretettel látunk minden érdeklődőt, kicsiket és nagyokat 2011. Kikelet havának 20. napján (március 20-án)

http://www.kikelet.renesansz.org/

Bemutatók

Múltunk, történelmünk nem könyvekben, előadásokon létező elképzelt “valóság”, leírt szöveg csupán. Hanem élő, remélő, szerető, harcoló, hús-vér emberek, őseink, elődeink története. Látványos bemutatókon át igyekszünk szemléltetni az egykor élt emberek életét, ruházatát, viselkedését.

Nagyszabású látványos bemutatók: Íjászverseny, Lovasíjász bemutató Lovasbemutató, Lovas játékok, Csikós bemutató, Baranta-tradicionális magyar harcművészet, Solymász bemutató, Történelmi játék bemutató, Népzenészek, Néptáncosok.

Kézműves bemutatók: Autentikus kézművesség interaktív bemutatása munka közben: Kovács, Bőrműves, Fafaragó, Fazekas, Kosárfonó, Rovásírás, Népi játékok és még sok más.

Rendezvény toborzó!

A rendezvény műsoraira várunk még jelentkezőket akik részt vennének a felsorolt bemutatókon, illetve a vásárban.

Főszervező: csepeli.vasar@gmail.com
Vásári kapcsolattartó: Gönci Viktória
Mobil: 06-30-860-3682
Hívható hétköznap 17 óra után, hétvégén egész nap.

Hunory Szabolcs


2010. december 10.

Segítséget kérünk!


2010. június 30.

Tegnap óta gyógyítanak…

… a Csepeli Gyermekorvosi Centrumban

Önkormányzati Sajtószolgálat

2010. június 29., kedd

Az önkormányzat beruházásában elkészült a Csepeli Gyermekegészségügyi Centrum. Az új intézmény 2010. június 28-án, reggel 8 órától nyitotta meg kapuit a XXI. kerület központjában, az Áruház tér 6. szám alatt, a szakorvosi rendelő, a Csepel Áruház közelében. tovább »


2010. április 14.

Gerincút Csepelen az M0-tól Lórévig

November 2-ig befejeződhet a Csepel-szigeti gerincút M0-ás autóút és Lórév község közötti szakaszának első üteme, miután a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) aláírta a kivitelezői szerződést a közbeszerzési eljárásban nyertes Csepel Szigeti Gerincút Konzorciummal.

forrás


2010. január 07.

Végleges: 35 milliárdért bővítik az M0-st

Index/MTI – 2010. január 7.

Aláírta az M0-s Csepel-szigeti szakaszának szélesítésére és két Duna-híd építésére a kivitelezői szerződést az állami sztrádaberuházó a csaknem féléves utóéletű közbeszerzési eljárás nyertesével. A konzorcium 2012 nyarára 34,8 milliárd forintért bővíti kétszer három sávosra az M0-snak az M6-os és 51-es út közötti szakaszát. tovább »


2009. november 20.

Szolgálati közlemény

7 éves a csepel-sziget.hu


2009. november 13.

Egymilliárdért viszik el a csepeli iszapot

Index – 2009.11.13. – Tenczer Gábor

A Csepel 2009 konzorcium nyerte meg azt a pályázatot, amelyet a csepeli szennyvíztisztító építésekor kitermelt szennyezett talaj elszállítására írtak ki. A körülbelül 60 ezer tonna föld-iszap keverék eddig egy kupacban félrerakva várt a sorsára. tovább »


Címke:
Kategória: Hírek | 1 hozzászólás »
2009. augusztus 10.

Mi történt a Rákóczi Kertben?

A Magyarok Szövetségének Csepeli Közössége ingyenes Családi és Hagyományőrző Napot rendezett július 25-én, szombaton a Rákóczi Kertben.

A rendezvény programjai 13 órakor Zémann István megnyitó beszédével vették kezdetüket, majd a kerti pavilonból kialakított színpadon és környezetében egymást érték a műsorszámok, melyek igyekeztek minden korosztályhoz szólni. Hallhattunk ősi hangokat, melyeket táltos dobjaikból csiholtak elő a Dunaharaszti Dobkör tagjai, hagyományos magyar népzenét a Tönköly zenekar előadásában, magyar nótákat és operett részleteket a körünkbe érkezett művész társaság jóvoltából, ugyanúgy, ahogy akusztikus folk-rockot a Kárpát Mőbiusztól. Közben a gyerekek kézműves, illetve rovásírás foglalkozásokon vehettek részt, a felnőttek pedig válogathattak a kert jó részét kitöltő vásározó sátrak kínálatából, az édességtől a könyvekig és egészséges élelmiszerekig, vagy a kitelepült Hét Aranyfény Életmód Központ számítógépes egészségügyi állapotfelmérésén vehettek részt.

A rendezvény egyik megkapó színfoltja, amely kicsiket és nagyokat egyaránt megérintett, a város közepén, a Rákóczi-kert gyepén felállított jurta volt. Sokan érdeklődéssel hallgatták a hazai kutatók által kitenyésztett magas ellenálló képességű, vegyszermentesen is termelhető Sárpo Mira burgonyáról szóló összeállítást, de jónéhányan megfordultak az Együtt Egy Drogmentes Magyarországért mozgalom sátrában is, ahol a drogok valódi, rövid és hosszú távú káros hatásairól, a fogyasztás tüneteinek felismeréséről, az érintettek gyógyításáról és a fogyasztás megelőzéséről esett szó. Közben a tűzrakóhelyen felállított bográcsban elkészült a gulyás, – melyben meg lehetett kóstolni a már említett Sárpo Mira burgonyát -, illetve a fıtt kukorica. Aki inkább lacipecsenyére, sült kolbászra vágyott, az sem maradt éhesen, a Magyarok Húsa Kft. büfékocsijából jóllakhatott, majd leöblíthette hazai sörrel, vagy természetes üdítőitallal.

Sokan izgulták végig a tombola sorsolást, melyre az ajándékokat, játékokat, könyveket a Magyarok Szövetségén kívül több kerületi civil szervezet, illetve a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat ajánlotta fel. A rendezvény idején kegyesek voltak az égiek, a szelet leszámítva kellemes nyári időben zajlott. Bár mind a strandok, mind a Forma 1 időmérő edzései versenytársat jelentettek, mégis jónéhány érdeklődő, fiatalok, idősek, egész családok vettek részt, akik elmondták, jól érezték magukat és más alkalommal is szívesen részt vesznek hasonló rendezvényen, illetve néhányan jelezték, részt szeretnének venni a Magyarok Szövetsége közösségépítő törekvéseiben, amelynek maga a rendezvény is szép példája volt.

Az előadók közreműködése ugyanúgy, mint az eszközök jelentős része közösségi összefogásból, ingyenesen került a rendezvényre. A vásározók pénzbeni felajánlásainak kedvezményezettje, pedig a kerületi bölcsődék alapítványa, a Csepeli Bölcsődés Gyerekekért Alapítvány, hogy az apróságok kellemesebb környezetben cseperedjenek.

Minket, szervezőket, a Magyarok Szövetség csepeli közösségének tagjait örömmel tölt el, hogy rendezvényünk kellemes élményt nyújtott a résztvevőknek. Bízunk benne, hogy munkánk arra ösztönöz más kerületi lakosokat is, hogy megismerjen bennünket, céljainkat és így következő rendezvényünket még több csepeli társunkkal együtt lesz alkalmunk megtartani.

Szervezők


2009. július 23.

Családi Nap Csepelen

1