2009. április 19.

Jó reggelt Királymajor!

Vasárnap reggel 8.30. A közterületen elkezdték nyírni a füvet benzinmotoros kaszával! Többen. Nehogymá’ vasárnap kicsit pihenhessen az ember! Gratulálok.


2009. január 14.

Kommentár nélkül

A Csepel újság cikke egy iskola megnyitójáról (2006. szeptember 8.)

Esély a jó szakmára, a tevékeny, hasznos életre – Megnyitotta kapuit a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola.

Kerületünk oktatási rendszerének palettáján újabb színfoltot, a hátrányos helyzetük ellenére is keresett, jó szakmákra vágyó fiatalok számára új reménysugarat jelent a szeptember elseje óta működő Csepel-sziget Általános és Szakképző iskola. A Széchenyi István utca 93. szám alatt, a Csepel-sziget Humánerőforrás Fejlesztő és Foglalkoztatást Támogató Alapítvány fenntartásában tevékenykedő intézmény használatba vételi ünnepségét augusztus 30-án rendezték meg. tovább »


2008. október 06.

Az én Csepelem 2015

A különféle elképzelések és fejlesztések alapján elképzeltem, milyen lehet majd Csepel 2015-ben. A cikkben szereplő beruházások nem csupán képzeletem szüleményei, azok mind szerepeltek már hivatalos fórumokon is. Vigyázat, a következő mondatok sokkoló hatásúak lehetnek! :) tovább »


2007. május 31.

Sajtóközlemények…

…vélemények a Kis Duna partjáról

donpietro: A csepel-sziget.hu oldalon indított szavazás is alátámasztja, hogy az emberek többsége megtartaná zöldterületnek a Kis-Duna partját. Mindenesetre oldalunk szívesen közzétesz minden – a témával kapcsolatos – véleményt hozzászólást. Írjanak!
tovább »


2007. április 25.

Csepelre költözik a Vidámpark?

Index cikk


2007. február 01.

Duna City a Nagyvásártelepen

Most akadtam rá a volt Nagyvásártelep területén épülő Duna City néven futó fejlesztési elképzelésre.

donpietro tovább »


2007. január 21.

“Csepelért” díj vs. citromdíj

Kik kapjanak “CSEPELÉRT”-díjat 2007-ben? Február 16-ig várják a javaslatokat! tovább »


2007. január 21.

Wellness központ a fedett uszoda helyett

Hatalmas, mintegy 15 milliárd forintos beruházással wellness-központot létesítene a Kis-Duna öböl és a strand között egy befektető. A terület magába foglalja a jelenlegi Ifjúsági tábort, a sporttelepet és a bozótost egészen az öbölig. tovább »


2006. december 17.

Tetrahid a Csepel-szakértő?

A minap akadtam rá az interneten tetrahid blogjára a Tetrablogra, ahol találtam egy “nagyívű Csepel monográfiát“. Számomra kicsit szubjektíven, ha úgy tetszik beszűkült látókörrel ír Csepelről.

A(z) tetrahid.blogspot.com címről sajnos már el lett távolítva a blog. 2008. szeptember tovább »


2006. június 08.

Két cikk, kétféle megközelítés…

donpietro

Kinek van igaza a Kis-Duna öböl feletti híd ügyében? Ennek eldöntését az olvasóra bízzuk, de valószínűleg – mint oly sokszor – az igazság a két vélemény között, félúton található. tovább »